14 Haziran 2012 Perşembe

ÜLKER VE AMEL-İ SALİH




Ülker denilince kimilerinin aklına ne gelir ve neden tüyleri diken diken olur  bilinmez ama çoğunluk halk için o parlayan bir yıldız, güvenle alınabilecek ve eve götürülebilecek bir lezzet, hoş bir tat, yabancı ülkelerde ise haklı bir gurur olmalıdır.
Kısaca Ülker Türk halkının iftihar edebileceği en yerli ve kendine ait göreceği markalardan biridir.
Türkiye’nin giderek bir cazibe merkezi olduğunu, çevre ülkeleri ziyaret edenler çok daha açık ve net olarak görebilirler. Türk dizilerinin bile ne kadar etkinliği görülüyor. İstenilen düzeyde ve içerikte olmasalar bile bunlar bizim kültürümüzün giderek artan biçimde etkisini gösterdiğini ve vaktiyle bize ait olan bu kültür ve medeniyet havzamızda suyun çatlağını bulacağının işaretlerinin görüldüğünü gösteriyor ve biz bunları iftiharla müşahede ediyoruz.
Bu bağlamda bir insanın arkasında ÜLKER gibi bir markayı bırakmış olması, inancım odur ki onun için en büyük amel-i salihtir. Yaptığı hayırlar, verdiği sadakalar, burslar, umreler… bütün bunlar da elbette birer amel-i salihtir. Fakat bir millet olarak gurur duyduğumuz böyle bir markanın oluşturulması uğrunda ortaya konulan bir ömürlük çaba, tümüyle bir millete mal edilecek böyle bir güvenin tesisi, küçücük bir imalathaneden dünya markalarını satın alabilecek ölçekte muazzam bir gücün oluşturulması ve  Müslümanların böyle bir gücü yanlarında hissetmiş olmaları herkese nasip olmayacak derecede önemli bir ameli salih olmalıdır.
Bu eserin sahibi büyüğümüzün vefatı, yakınları gibi onu sevenleri ve ona saygı duyanları da üzmüştür. Ama geride bırakmış olduğu eserinin aynı kalite ve güveni sürdürdüğü sürece  onun sevap hanesine hasenat olarak kayıt düşülecek olması, bu üzüntümüzü teselliye ve hatta haklı bir gurura dönüştürecektir.
Yakınlarının başı sağ olsun.
Onun  için hayru’l-halef olacaklar, hayırda onun yerini alacaklar, ancak millete mal olmuş bu ismi yaşatmak ve yeni markalar oluşturmak suretiyle onun gerçek varisleri olacaklardır.
Alınacak daha çook yol var!
Rahmeten vasiaten!
Bütün geçmişlerimize rahmet ola!

15.06.2012
Garibce

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...