14 Ocak 2013 Pazartesi

Cinsel yaşamla mertebe alınacak olsaydı…



Bazı şeyleri –doğru da olsa- bir araya getirmek yanlış!
İlla ki edeb demişler.
Bir ara  çok yapıldı ve hala da yapılıyor; İslam ve Terör, İslam ve Şiddet  hep yan yana getirildi. Maksat, bunların karşıtlığını vurgulamak bile olsa, insanların zihinlerine farkında olmadan bunların eşitliğine dair mesajlar verilmiş oldu.
Dinsellik ve cinsellik en çok reyting yapan konularmış.
Hele ikisi bir arada da oldu mu, deme gitsin. “Ekmek, katmer olsun mu?” diye sormak gibi bir şey.
Medya reyting uğruna bunları hep yapıyor. Biz de bu anlamda çok güzel malzeme veriyoruz.
Doğru da olsa her sözün her yerde ve ortamda söylenmesi uygun bulunmaz. Mukteza-yı hale uygun olması sözün belagati için şarttır.
Söz gelimi Allah her şeyin yaratıcısıdır. Bu anlamda göklerin yaratılması ile böceklerin yaratılması arasında bir fark yoktur. Bununla birlikte adab gereği Yüce Rabbimize hiçbir hitabımızı “Ey bok böceğinin yaratıcısı!” diye başlatmayız. Bu, sözün doğru olmadığından değil, yakışık almadığından, adaba uymadığındandır. Buna mukabil “Ey yerlerin ve göklerin Rabbi!” diye söze başlarız. Sözümüz doğru olduğu gibi, yerindeliği de yerinde olur.
Mubahların, niyetle geniş anlamda ibadete dönüştüğü doğrudur. Ama sıradan bir mubahı bile “belli şekil şartları olan ve tamamen taabbudî bir alana dahil olan namazla eş görmek, bunları yan yana getirmek uygun değildir.
İşte bununla ilgili bir haber:
Haber7’den Mert İnan'ın haberi:
'İslam'da Cinsellik' adlı klasikleşmiş kitabıyla bilinen ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, cinselliğin ibadet hayatının bir bölümü olduğunu söyledi. 
Habertürk'te katıldığı bir programında, "Eşlerimizle girilen ilişki, ahiret hayatı için bir yatırımdır" diyen ilahiyatçı Demircan'ın sözleri ilahiyatçıların tepkisi çekti.
Demircan, "Bir insan evlilik hayatında eşimle ilişkiye girmiyorum diyemez. Bu zulümdür. Cinselliği yaşamak bizleri zinadan, eşcinsellikten korur. Allah'ın rızasına götürdüğü gibi, eşlerimizle girilen ilişki de ahiret hayatı için bir yatırımdır. Sevaplı bir işlemdir. Cinsellik İslam'da kutsallıktır ve ibadet hayatının bir bölümüdür. Çünkü ibadet Allah'ın emir ve yasaklarını uygulamaktır. Namaz neden ibadettir, rabbimizin emri olduğu için. Namaz ve sevişmek aynıdır" demişti.

Habere bazı ilahiyatçılar yorumlarla katılmışlar. Fakat muhatabın anlayacağı bir dille  verilebilecek en güzel cevabı hocaların hocası vaktiyle elini öpmüş olduğum eski Diyanet İşleri Başkanlarımızdan kendisine sağlık sıhhat ve uzun ömür dilediğim Prof. Dr. Süleyman Ateş vermiş: Hoca son söz olarak şöyle demiş:
"Sevişmekle namazı aynı kefeye koymak doğru değildir... Şayet cinsel yaşamla mertebe alınacak olsaydı, eşşekler insanlardan daha yüksek mertebeye çıkardı."

Cevap bana biraz Garibce geldi.
Sizce de öyle mi?
Dua ile!

14.01.2013
GARİBCE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...