13 Mayıs 2018 Pazar

Cennet, annelerin ayakları altında mı?



Anneler günü münasebetiyle sosyal medyada çokça paylaşılan bir hadis görüyorum:
“Cennet, annelerin ayakları altındadır.”
الجَنَّةُ تَحْتَ أقْدامِ الأُمَّهاتِ
-Peki, bu hadisin muhatabı kim?
-Anneler mi?
-Hayır.
-Ya?
-Muhatap biz evlatlardır.
Hz. Peygamber (s.a.s.) buyurmuş oluyor ki: Ey evlatlar! Ebeveyninize karşı özellikle de annelerinize karşı hayırlı evlatlar olun. Eğer gerçekten cennete girmek istiyorsanız iyi bilin ki bunun yolu, annelerin ayaklarına türap olmaktan geçer…”
Bu itibarla onlara karşı çok iyi davranıp, rıza ve dualarını almak suretiyle ancak cennete gidebiliriz. Bu itibarla onlara karşı yerine getirmemiz gereken hukuku bihakkın yerine getirelim.
Evlatlarımızla ve ailemizle ilgimiz, onları unutmamıza sebep olmasın. Onları mutaka razı edelim. Unutmayalım ki ebeveynin hukuku Allah’ın hukuku ile birlikte zikredilmektedtir.
Onlar bize vücut verdi, onlar bizi büyüttü, hayatı öğretti. Biz zayıftık, onlar güçlü idi. Şimdi ise onlar zayıf düştü, güçlü biz olduk. İnsaflı olmak, bizim de onlara karşı merhametli ve şefkatli olmamızı gerektirir.
Onların huzuru ancak ve ancak bizi yanımızda olur. Aksine onlar için huzuru, huzur evlerinde aramak olsa olsa onları oraya bırakmaya rıza gösteren bizlerin huzuru olabilir. Ve vicdan “Tanrı’nın içimizdeki sesidir.”, onu dinlemek ve içimizi sızlatmamak gerekir.
Benim annem rahmetli olalı çok oldu.
“Anne!” diye hitap edebilmenin bile ne büyük nimet olduğunu Garibce bilmez mi?
Bu itibarla tüm annelerimize selam olsun.
Ölenlere rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve saadet dilerim.
Dua ile!
13.05.2018
GARİBCE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...