15 Ekim 2016 Cumartesi

Dindarlığımızın ölçüsü anketi!



İmdi soru şu: Milk-i habis dedikleri haram kazançtan kurtulmanın yolu nedir? Mesela istem dışı bankadaki paranıza tahakkuk ettirilen faiz parayı ne yapmalıdır?
A)       Bu paraya hiç dokunulmamalıdır. Çünkü bu para necistir. Necasetin mahallinde kalması ve kaynağından dışarı hiç çıkarılmaması gerekir. Aksi takdirde her tarafı pis koku sarar.
B)        Bu para necis olsa da orada bırakamayız. Çünkü bu esasen kötü ve insanları sarmalına almış bir ejderha gibi olan bankanın daha da güçlenmesine katkı olur. O yüzden orada bırakılmamalı, çekilmeli. Ancak onun necis olduğu akılda tutulmalı, bunun için de  onunla tezek alınmalı ve yakılmalı. Necisi, necaset yolunda harcamalıdır.
C)        Odun alınmalı, fakire verilmeli ve o da yakmalı. Haramı ancak ateş temizler.
D)       Milki habisten kurtulmanın yolu tasadduk etmektir. Yani onu bir fakire vermek ve böylece onun kötülüğünden kurtulmak ama aynı zamanda da fakirin bu yolla ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamaktır.
E)        Bu şekilde elde olan bir parayı devlete vergi olarak vermek gerekir. Çünkü devletin gelirleri arasında zaten haram olan kalemler de vardır. Bu da onlara katılmış olur.
F)        Para paradır. Paranın dini imanı olmaz, bu itibarla helalı haramı da olmaz. Alırsın ve afiyetle yersin.
Yorum:
İlk ve son (A ve F) şıklarını bir tarafa bırakalım. Çünkü onlardan ilki hamakatın sonuncu da dine lakaytlığın bir tezahürüdür.
Haram para ile tezek alınmalı, cevabı sizin köküne kadar dindar olduğunuzu gösterebilir. Çünkü sonuçta haramı yakıyorsunuz. Aynen tütün içenin de “Helal ise içiyoruz, haram ise yakıyoruz!” demesi gibi.
Odun alıp yakılması da az dindarlık sayılmaz hani.
Vergi olarak verilmesi sizin dindarlığınız yanında müthiş ticari zekanızı da gösterir.
Milk-i habisin tasadduk edilmesi gereği ise belirsiz bir dindarlık gibi gözüküyor.
Bu soruya sizin tercihiniz ne olurdu?
Hiç düşündünüz mü?

Dua ile!
15.10.2016
GARİBCE 


3 yorum:

  1. Kafana gore yorum yapma.alinmamasi neden hamakat oluyormus.

    YanıtlaSil
  2. Bence E şıkkı olmalı. (Bu şekilde elde olan bir parayı devlete vergi olarak vermek gerekir.) Devletten maaş alıyoruz. devlet milli Piyango eliyle kumar oynatıp gelir elde ediyor.

    YanıtlaSil
  3. Hocam siz ne derseniz onu yaparım. Bu arada yazının tarihi 1016 şeklinde çıkmış. Ileride araştırmacıların kafası karışmasın. Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...