29 Mayıs 2013 Çarşamba

Zaaflarımız gücümüz de olabilir!


Malum, tavşanlar çok ürkek hayvanlardır. En ufak bir çıtırtıdan korkar, ürker ve hemen kaçmaya başlarlar. İçlerinden akıllı birisi hemcinslerini toplamış ve demiş ki:
-“Yahu arkadaşlar! Nedir bizim bu çektiğimiz? Bunun bir sonu yok mu? Ben bu hayata dayanamaz oldum. Bu korku ile birlikte, bu hayatı yaşamam bana çok ağır geliyor ve artık götüremez durumdayım. Gelin beni dinleyin, şu ileride bir göl var gidelim ve hep birlikte kendimizi oraya atalım ve bu işkence böylece bitsin!” demiş. Aynı ıstıraptan herkes bizar olduğu için onun bu önerisini oybirliği ile kabul etmişler ve kendilerini göle atmak üzere yola koyulmuşlar. Kararlılık içinde gölün kenarına yaklaştıklarında küçük garip yaratıkların kendilerinden ürkerek birer birer suya atladıklarını görmüşler. Meğer dünyada kurbağalar gibi kendilerinden daha ürkek, daha korkak olanları varmış. Onların kendilerinden daha perişan hallerini görünce kendilerini suya atarak öldürmekten vazgeçmişler. Meğer tavşanlar, eğer bugün hâlâ yaşıyorlarsa hayatlarını kendilerinden daha kötü durumda olan kurbağalara borçlu imişler.

Tavşanlar, kendilerinden daha aşağı durumda olan diğer yaratıkların mevcudiyeti ile teselli bulmuş olabilirler ve bu tür mazeretler her zaman bulunabilir. Ama bu onları sadece hayatta tutar, izzet ve ikbal içinde yaşamaları için bu kadarı yeterli midir? Kendi huzur ve güven ortamlarını oluşturacak bir çaba içine girmedikçe, en ufak bir çıtırtıda tabanlara kuvvet hep kaçmaya devam etmeyecekler midir?

Latife bir tarafa, bazen zaaflarımız güçlü yanlarımızı oluşturabilir. Zayıf olduğunuzu bilirseniz, tedbiri onun üzerine kurarsınız. Ama zayıf olduğunuz halde  durumunuzu bilmez ve ona göre gerekli tedbiri almazsanız, ya da gücünüze aşırı  bir biçimde güvenirseniz ödeyeceğiniz fatura bir hayli yüklü olabilir hatta konum felaket ile bile biter.
Belgesellerde mandaların boynuzlarında can veren arslanlar görmüşüzdür. Galiba bazen kaçmak, tedbir almaktan daha akıllıca olabiliyor. Tilki tilkiliğini gösterene kadar postun elden gittiği çok olurmuş. Sizin kendinizin darı  olmadığınıza ikna olmanız kadar, horozun da sizin darı olmadığınıza ikna olması gerekiyor. Yoksa bir hamle de yutuverir alimallah. Ya da Allah korusun!
Dua ile!
29.05.2013
GARİBCE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...