13 Haziran 2013 Perşembe

Bir mezuniyet daha yaklaşırken!



 “Baba bir hırsız tuttum”
“Getir evladım!”
“Gelmiyor!”
“O zaman bırak gitsin!”
“Gitmiyor!”
Yavuz hırsız misali.
Gezi Parkı meselesinde Taksim meydanını dolduranlar tam da öyle! Ne geliyorlar, ne de gidiyorlar. Maksatları ülkeye hakim olan genel huzuru bozmak, istikrarı yok etmek, havayı bulandırmak. Öyle ya kurt bulanık havayı severmiş. Ortalığı toz duman kaplarsa, ülkeye ve bu millete kasdı olanlar yapacaklarını daha kolay yaparlar ve yapıyorlar.
Günlerdir yapılanlar ve ne için yapıldığı anlaşılabilmiş değil. Çevre için diyenler “Peki falanca zamanda ve yerde neredeydiniz?” sorusuna muhatap oluyorlar ve verilebilecek hiçbir inandırıcı cevap yok.
Özgürlük için diyenler, bu talebi özgür oldukları için yapabiliyorlar. O da inandırıcı değil. Üstelik şimdiye dek hiç olmadığı kadar her tarafı yakıp yıkmaya kadar götürdüler. Bu nasıl bir özgürlüktür ki her şeyi yapabiliyorsun ve sana hiç kimse niye yaptın bunu deme hakkına sahip olamıyor.
Belli ki maksat başka. Maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.
Bu olayda nice safdil insanların nasıl oyuna geldiklerini ve  art niyetli odaklarca nasıl kullanıldıklarını da gördük.
Tıvıta bakınca Türkiye’de kazananı belli olmayan ama kaybedeni tümüyle ülkem olan bir meydan muharebesi var gibi. Her tarafı sanki toz duman kaplamış gibi. Oysa evden çıkınca Allah'tan sokaklarımız gene eskisi gibi huzur veriyor ve herkes işinde gücünde.
İşte böyle bir ortamda biz de fakülte olarak sınavları bitirmeye ve öğrencilerimizi mezun etmeye çalışıyoruz. Üzerimize çöreklendirilmeye çalışılan kâbus havası mezun olacak olan öğrencilerimizin heyecanını duymamızı engelliyor. Oysa onlar şimdi nasıl bir duygu içindedirler. Yuvadan uçuşun heyecanını nasıl yaşıyorlar. Mezuniyet için nasıl hazırlıklar yapıyorlar. Ülke üzerine boca edilen sis tabakası onları da görünmez kıldı. Garibce olarak geçen sene onların heyecanlarını paylaşmıştık. Bu sene hiç olmazsa o yazıları paylaşarak onların heyecanlarına ortak olmak istedik. 

22 Haz 2012
Her ne ise iş böyle olunca ve kızların, kahir ekseriyeti teşkil ettiği bir mezuniyet gecesi yaklaşınca rivayet odur ki günler öncesi hazırlık sırasında çok tatlı olaylar oluyormuş. · Kızlar bir büyük azimle alış veriş seferine çıkıyorlar ...

24 Haz 2012
Ve nihayet mezuniyet! Sonunda beklenen heyecan dolu gün geldi ve bir mutlu son daha yaşandı. Açılışta bir kızımız çok güzel bir konuşma yaptı. Çok güzel bir Türkçesi ve edası vardı. Hemen ardından beni çağırdılar.

08 Haz 2012
Mezuniyet yat gezisi. Selam olsun cümle aleme! Garibce dört gün süreyle Makedonya gezisine katılıyor. Hayır dualarınızı bekliyor. Selametlikler diliyor. Bugün Cuma ve artık yılsonu ders sonuçlarını idareye teslim etmemiz ...


23 Haz 2012
2007 mezuniyeti bizim mezuniyetimizdi. Ne zaman ve nasıl geçti bu beş yıl? İnanılır gibi değil.


Dua ile!
13.06.2013

GARİBCE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...