29 Nisan 2012 Pazar

Çift katlı minderlim! Seni özümden çok severim!

Vaktiyle ben bir espri yapmıştım. Ama tam yerini bulmamıştı. Sizinle de paylaşayım dedim.

-Neden Allah erkeğin altına tek kat bir minderi yeterli görürken kadının altına çift kat minder sermiştir?

Malum erkek ve kadının klasik imgelerinde erkek pantolonlu kadın eteklidir. Fakat o figürde bile dikkat edilirse erkeğin omuz kısmı gerçeğe uygun olarak geniş, kadınınki dar, etek ise vücut yapısına uygun olarak üçgen şeklinde genişliyor. Bu kez erkeğin o kısmı daha dar.

Yaratıcı modern imgelerin tümünün aksine hayatın yükünü erkeğin omzuna koymuş, o yüzden erkeğim omzunu geniş tutmuş. Üremenin bütün yükünü de annenin rahmine. Dölüt orada oluşacak, orada büyüyecek ve oradan da çıkacak. Tasarım o kadar yerinde ki leğen kemiği erkeğe nispetle kadında daha büyük ve geniş tutulmuş. Bu kemiğin etrafını da et ile sarmalayınca erkeğin kabalarına nispetle kadınınki çift kat olmuş. Öyle ise yukarıdaki sorunun cevabı şu: Kadının çift kat minder üzerine oturuyor olması bir lütuftur ve bu anne olma özelliğinin bir ödülüdür. Kadın sırf anne olduğu için cennet ayakları altına bir halı gibi serilmiştir ve saygının doruk noktasına oturtulmuştur. Bütün bunlar annelik için.

Modernite, cinsellikle üremeyi birbirinden ayırma başarısının verdiği sarhoşluğu yaşıyor. Bunun sonucunda kimi insanlar cinselliği amaç, üremeyi ise bir külfet görmeye başladı. Kadın erkek imgeleri bile değişti. Kadının bir lütuf gibi görülen kabaları artık saklanması gereken, kurtulunması gereken bir yük oldu. Eğreti spermler, kiralık taşıyıcı anneler ve  göğüslerin bozulmaması için dadılar ve süt bankaları. Yarın üreme bir kamu hizmeti şekline dönüşür ve kuluçka makinelerine benzer bir tarzda seri üretime geçilirse bu gidişe bakarak şaşmamak lâzım. Ama şahsen ben fıtratın gücüne inanan biriyim. Bütün bu yaldızlı söylemler, tumturaklı yaşam tarzı, cinselliğin üremenin pabucunu dama atması gibi  iddiaların üzerine de bir gün fıtrat sifonu çekecek ve geriye gerçeklik sadece insan olarak kendi gerçekliğimiz kalacaktır.

Bir bahis sonucu Muaviye’yi kızdırmak için –ki onu hiç kızdıran olmamış, yönetimdeki dehasını buna bağlayanlar var- birisi demiş ki:
-Halife, diyorlar ki senin annenin kabaları çok büyükmüş.
-Hee ya! Demiş. O yüzden babam annemi çok severdi.

Yaratılışı gereği aşağı doğru bir üçgen gibi göründüğü için bunu bir zillet gibi gören kadınlar, kızlar. Neden utanasınız ki… Anne olabilmenizin gereği bu. Hem sizi o halinizle sevecekler, uğrunuza canlarını bile feda edecekler elbette var.

Şefkatle!

Garibce
29.02.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...