16 Aralık 2012 Pazar

İslam daim olur artı, yok eksisi



İslam daim olur artı, yok eksisi
Ama nasılsa oluyor bazen tersi

Efendim, Müslümanlık hakkında sadece Garibce’nin kafası karışık değil, bizim THY’nin de öyle galiba.
Müslümanlık ne menem bir şeydir bir türlü yerine koyamıyoruz.
Hz. Peygamber “İslâm artı bir değerdir, onun üzerinde bir şey olamaz” anlamında “el-İslâm ya’lû velâ yu’lâ”[1] buyuruyor.
Yani Müslümanlık kazandırır, eksiltmez, o ilave bir değerdir, kaybettirmez demek oluyor.
Ama uygulamaya bakıyoruz her zaman böyle olmuyor. Söz gelimi bir kimse Müslüman olsa kâfir olan babasına mirasçı olamaz, çünkü aralarında din ayrılığı vardır deniliyor. Keza Amerika’dan bir kadın Müslüman olsa, kocası da Müslüman olmazsa derhal araları ayrılır deniyor.  O kadının penceresinden bakıldığı zaman Müslüman olması ile yuvasının dağılması, ocağının sönmesi aynı anlama geliyor.
Bizim THY’ye gelince, aslında bu yazı bir latife olsun diye kaleme alınmış oldu.
Bizim Garibce’nin fikir babası olan damat ve kızım Amerika’dan dönüyorlar. Kızım yalnız olduğu zaman THY ile direkt çok sayıda uçuş yapmış, damat ise daha ekonomik olduğu için hep bağlantılı yolları kullanmış. Son dönüşlerinde ise direkt bir uçuşla THY’yi seçmişler.
Tabii kızım THY’yi anlata anlata bitiremiyor; şöyle güzel böyle güzel, hele yemeklerine ve ikramlarına doyum olmuyor… diye. Hakikaten ben de birçok yere uçtum, harika yemekler ikram ediyorlar; hem doyumluk, hem de lezzetli yemek ve ikramlar.
Bunlar da THY ile yolculuk yapacakları için yol azığı da hazırlamamışlar. Nasıl olsa THY’nin lezzetli yemekleri olacak, onun tadını çıkaracaklar diye.
Damat bey, bileti alırken özel istekler listesinden yemekle ilgili seçeneklere göz atmış.  Bakmış orada “Müslüman” seçeneği var. Eh ne de olsa bizimkiler de Müslüman. Her ikisi için de Müslüman seçeneğini seçmiş. Uçağa binmişler yemekler dağıtılmış. Nefis yemekleri beklerlerken öncelikli olarak (Müslüman yemeği istedikleri için) kendilerine yemekleri ikram edilmiş. Birazdan da diğer (normal) yolcuların yemekleri. Bakmışlar onların yemekleri hakikaten şahane; köftesi, yemeği, tatlısı, meyvesi hep bildik, kaplardan nefis kokular geliyor Kendi yemeklerine bakmışlar değişik şeyler safranlı ince uzun pirinçten yapılmış bir şeyler meyvesi bile tuhaf… Bir türlü yiyememişler. Yahu biz neyi bekliyorduk, önümüze ne geldi diye hayıflanmışlar. Neyse sonra hostesten köfte falan istemişler de karınlarını doyurmuşlar.
Garibce, hep dindarlık başa bela derdi de çokları inanmazdı. THY’de Müslüman seçimi de demek öyle.
Ama bence THY’nin mantığı şu olmalı:  Türk demek Müslüman demektir. Nitekim Balkanlarda birisine Müslüman olduğu zaman “Türk oldu!” derlermiş. Yani Türklük İslam’ın ta kendisi. Hal böyle iken bir THY yolcusu Müslüman yemeği seçimi yapıyorsa demek ki onun standart dışı bir isteği var… O zaman da al sana Müslüman yemeği.  Sen misin THY'ye şaşı bakan!
Bunlar birer hayat tecrübesi.
Her tecrübe ancak yaşanılarak kazanılıyor.
Aklınızda olsun. THY ile yolculuk yaparken Müslüman işi olsun demeyin.  Bu bizim ülkemizde aldığınız ürünün “Helal Gıda” logolu olsun demek gibi bir şey galiba.
Yolunuz açık olsun!
Her nerede olursanız olun bahtınız da açık olsun!
Sevgiyle!
16.12.2012
GARİBCE



[1] الإِسْلاَمُ يَعْلُو وَلاَ يُعْلَى

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...