24 Ocak 2013 Perşembe

Seni özleyeceğiz Deprem Dede!




Yaprak dökümü mü ne!

Elbet bekliyoruz biz de sıramızı. Ama bir sırdır bilinmez, ne zaman geleceğini kimse bilmez.

Nice sevdiklerimiz, saydıklarımız uçar gider elimizden, üzülsek de arkalarından kader deriz, boynumuzu bükeriz.

İnsanlar yaşarlarsa yaşlanırlar ve erinde geçinde sonunda da Hakk’a yürürler. Karşılayıcıları artık sadece Allah’tır. Hesabı O alır, ister rahmetiyle ister adaletliyle muamele eder. Umudumuz rahmetinin cümlemizi bürümesidir.

Ama üst üste geldi. Birand, Toktamış Hoca, Mete Işıkara, derken bugün de iki ilahiyatçı hoca Mevlüt Güngör ve Ahmet Uğur’un ölüm haberleri geldi.
İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn…

Mete Işıkara hoca Türkiye’nin oldukça sempatik Deprem Dede’siydi. Elin olur olmaz adamları bilmem ne baba diye terviç edilirken bu milletin kendi özünden birini “Dede” diye bağrına basması güzel bir şey.

Dedemiz de rahmet olsun hiç üşenmedi, her zaman ve mekanda insanların üzerinde oturdukları tehlikenin boyutlarını anlattı, tedbirsizliğe dikkat çekti. “Deprem öldürmez, binalar öldürür” dedi. Bu sözüyle çoğu Müslüman bu halkın tedbiri ıskalayıp da tevekküle yapışan anlayışının yanlışlığını ortaya koymuş oldu.
Onu insanlar Kocatepe Camii’nin Cuma vaaz kürsüsünde de bile gördüler. Her kesime ulaşmayı başaran bir bilge dede oldu.

Bilmem kaç onlarca yıldır bizde din ve devlet ayrıydı. Din de millet gibi devlet için vardı. İnsanlar bu anlayış yüzünden çok çekti.

Kutsala karşı tam bir savaş açılmıştı. Ama “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldı”. Öyle anlaşılıyor ki işe yaradığında devreye sokulmak üzere din de yedekte tutulmalıydı.
Oysa kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede dinin ve dini hizmetlerin mihverini oluşturan camilerin devlete payanda kılınması değil de millete hizmet ulaştırılması açısından son derece önemli bir işlevi olabilirdi.

Bu açıdan bakıldığında Deprem Dede’nin bir Cuma vaazında Kocatepe Camii’nde kürsüde görünmesi ve insanları deprem konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çabasına öncülük etmesi Garibce’nin nazarında hiç de yadırganacak bir durum değildi, aksine olması gereken de işte buydu.

Bu vesile ile Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyoruz.

Güngör ve Uğur hocalarımıza da aynı şekilde rahmet olsun diyoruz.

Kandil gecemiz kutlu olsun! Hayırların fethine, şerlerin define vesile olsun!
Dua ile!

24.01.2013
GARİBCE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...