1 Şubat 2013 Cuma

Şiddet para ediyorsa iyidir!





Şiddetin her türlüsüne karşıyız…
Ama cebimizi parayla dolduracak organizasyonlar varsa o zaman elbet vardır bunun bir kılıfı. Görmezden gelebiliriz.
Mesela spor deriz. Yarışma deriz.
Boks müthiş bir şey!
Ringde iki kişi öldüresiye vuruşsunlar… Yüz binler her inen yumrukla birlikte hop otursunlar hop kalksınlar. Tuttukları tarafa göre ya canları yansın, ya ohları artsın… Perde arkasındaki üç beş organizatör ise paraları süpürüp götürsün.
Oh ne âlâ! Ne müthiş bir şey!
Yakın çekimlerde görmüşüzdür; inen yumrukla birlikte saç diplerinde ne kadar ter varsa başın etrafında bir hale oluşturacak şekilde uçuşuyor. Sade nurdan haleler olmuyor kutsalların başı üzerinde, bir de böylesine kurbanların başları etrafında terden, kandan haleler oluşuyor.
Taraftarlar öfke ve kin kusuyor.
Boğa güreşleri… ve etrafı götüren kan kokusu…
Her sadmede ayyuka çıkan oleyler…
Dün arenada insanları parçalatanlar, şimdi ringlerde insanları yere indiriyorlar, nice canlar hemen oracıkta, niceleri de aldıkları darbelerin neticesi ileriki hayatlarında “gô ekin yolunmuş gibi” çekip çekip gidiyorlar.
Neymiş spormuş!
Olmaz olsun böyle bir spor ve böyle bir anlayış.
Değerler ölmüş, değerlerle birlikte insanlık da ölmüş.

İşte size bir haber:
http://adfarm.noktamedya.com.tr/www/delivery/lg.php?bannerid=1275&campaignid=835&zoneid=46&loc=1&referer=http%3A%2F%2Fspor.haber7.com%2Fdiger-branslar%2Fhaber%2F983789-boyle-sporcu-olmaz-olsun-ringde-oldurdu&cb=281c06eac1___oOo___
Haber7/ 30 Ocak 2013
Ringde ölüm. Endonezya'da 17 yaş boks maçında genç boksör hayatını kaybetti. Tubagus Sacti ve Ical Tobida adlı boksörlerin maçında köşeye sıkışan ve çok yorulan Sakti ellerini yukarı kaldırıp aslında rakibinin kendisine vurmamasını bekledi. Ancak bu hareket ona pahalıya mal oldu. Genç boksör hakem araya girmeden aldığı son yumruktan sonra şuurunu kaybetti, gözleri döndü. Beyin kanaması geçiren Sakti kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Haber üzerine yapılan birkaç kısa yorum:
-Boks sporsa savaş olimpiyattır.
-Ne zamanki bunun ve buna benzer ilkelliklerin adı spor olmaktan çıkarsa, işte o zaman ilkellikten kurtulduk, insanlar medenidir diyebiliriz.
-Buna spor adını veren beyinsizlere ne demeli... dövüşün sporu mu olurmuş?...
___oOo___
Bu ve benzeri yorumlar insanlığın vicdanının tüm sessizliğine rağmen hala geleceğe dair umudu yaşatacak durumda olduğunu gösteriyor.
Huzur ve mutluluk duyabileceğimiz bir dünya istiyoruz.
Bize yeniden hayat verecek değerlerimiz olsun diliyoruz.
Dua ile!

01.02.2013
GARİBCE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...