15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kadir gecesi ölçü gecesi



Rabbimize hamd, Peygamberimize selam olsun. Esenlik hepimizin üzerine daim olsun!
Bir geceyi daha Kadir Gecesi olarak kutluyoruz. Mübarek olsun.
Bu gecenin, bin aydan daha hayırlı olmasının şüphesiz birçok sebebi olabilir. En başta geleni de bu gecede Kur’an’ın topluca indirilmiş olması ve sonra da yirmi üç senelik zaman içinde peyder pey ortaya çıkması olmalıdır.
Kur’an demek ki zipli dosya gibi Hz. Peygamber’in kalbine indirilmiş, her olay, sorulan her soru onu tıklamış ve ilgili dosya açılmış, içindeki mesaj böyle böyle insanlığa ulaştırılmıştır.
Diğer bir sebep ise Allah esenlik versin Ahmet Muhtar Büyükçınar hocamızdan öğrendiğim nüktedir. Malum “kadr” ölçü demektir. Duhan suresinin başındaki âyetlerde de bu geceden, “her önemli işin programının yapıldığı kutlu bir gece” olduğundan bahsedilir. Demek ki bu geceyi bu kadar değerli kılan bir  yıllık genel programın (master plan) yapılıyor olmasıdır.
Allah’ın ahlakı ile ahlaklanması gereken insanların da öyleyse aynı şekilde hayatlarının yıllık programlarını yapmaları gerekir. Öyle plansız, programsız bir hayat sürmek yanlış olur. Hayatın bir gayesi olmalıdır.
Bu nükte o zamanlar benim hoşuma gitmişti. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Derler ki, gideceği belli bir yer olmayan bir kimse için elan bulunduğu yerin hiç de önemi yoktur. Öyle ya eğer hayatınızın bir amacı yok ise, gerçekleştirmeyi irade ettiğiniz bir programınız bulunmuyorsa, bugün ne yaptığınızın ve yarın ne yapacağınızın hiç önemi yoktur.
Gecemiz devam ediyor.
Selâmün hiye hattâ matla’ı’l-fecr.
Mübarek olsun.
Hocamıza da şifalar olsun!
Bu arada hocamızın hatırat kitabı okunmaya değer.

27 Ramazan 1433/ 15 Ağustos 2012
Güncelleme: 21.06.2017

GARİBCE



2 yorum:

  1. "Derler ki, gideceği belli bir yer olmayan bir kimse için elan bulunduğu yerin hiç de önemi yoktur." cumlesindeki 'elan' kelimesi bir zarfdir ve 'şu/o anda' seklinde anlasilabilir.
    Allah nefsimize yenilmeden, amacimizdan sapmadan yasamak ve olmek nasip etsin.

    YanıtlaSil
  2. Allah Ahmet Muhtar hocamıza rahmet eylesin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...